Skip to content
Victoria_Multimedia-ampliada

Victoria Salvador, Millor Actriu en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2021

El Teatre Principal de València va celebrar anit la IV edició dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes, que va enlairar l’actriu Victoria Salvador pel seu paper en Projecte Meitner.

Ja fa quasi dos anys del començament de Projecte Meitner, impulsat des de l’Institut de Física Corpuscular per a recuperar i revaloritzar un dels grans noms oblidats en la Història de la Ciència per la seua condició de dona, jueva, i per les circumstàncies en les que va desenvolupar la seua investigació. Ella és Lise Meitner, i sí, encara hui una gran part de la societat ignora el seu paper crucial en un dels descobriments més importants del segle XX: la fissió nuclear.

En Projecte Meitner, obra escrita pel catedràtic d’Història de la Ciència i dramaturg Robert Marc Friedman, Victòria Salvador no només submergeix el públic amb professionalitat en la història d’aquesta geganta de la Ciència; encara més important, regala l’oportunitat de conèixer la persona més enllà del personatge a través de les seues emocions, valors i vivències.

Després d’una estreta col·laboració amb CRIT Companyia de Teatre, i gràcies a la seua vocació, talent i professionalitat, hui podem celebrar este reconeixement a Victoria Salvador. El seu premi, al cap i a la fi, és un reconeixement a totes les persones implicades en Projecte Meitner, que amb il·lusió i esforç han contribuït a recuperar el llegat legítim de Lise Meitner en la Història de la Ciència.

Projecte Meitner (Recordant Lise Meitner) ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació, el Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Universitat de València i la seua Unitat d’Igualtat , l’Institut Valencià de Cultura i la Fundació General CSIC.

Galeria: https://valenciaplaza.com/premios-de-las-artes-escenicas-valencianas-2021-fotos-eva-manez

Més informació en: www.recordandoalise.es