Skip to content

Slide JORNADAS DE CIENCIA Y GÉNERO ‘Pioneras en Física Nuclear y de Partículas: Pasado, Presente y Futuro'

9 y 10 de marzo DE 2021
Sala Darwin · Campus de Burjassot
Universitat de València

VER PONENCIAS
Slide El origen de los elementos
en el Universo

¿De dónde vienen los ELEMENTOS químicos que forman nuestro planeta y toda la MATERIA del UNIVERSO?

Elena Denia
Astrofísica y Divulgadora Científica

@early_universe
Slide

CONCURSO
express·arte conciencia

Si eres alumn@ de secundaria o de ciclos formativos, ¡este es tu concurso!

PLAZO DE PRESENTACIÓN hasta el 30 de abril

Bases

Recordant a Lise Meitner

La dona menuda que va aconseguir escapar dels nazis. La física que va comprendre els misteris de la fisió nuclear. Fal·laçment apodada com a “mare jueva de la bomba atòmica”, va ser l’única científica que no va voler col·laborar en el projecte Manhattan. Lise Meitner va ser tota una celebritat després de la Segonal Guerra Mundial, una heroïna a l’altura d’Eleanor Roosevelt. I, no obstant això, a hores d’ara amb prou feines se la coneix.

El nostre projecte

“Projecte Meitner. Recordant a Lise Meitner” és un projecte impulsat per l’Institut de Física Corpuscular (IFIC) del CSIC i la Universitat de Valéncia. Amb aquest projecte, l’IFIC recuperarà i revaloritzarà la contribució de les grans pioneres de la Física Nuclear i de Partícules mitjançant la figura de Lise Meitner. La història del seu gran descobriment, la fissió nuclear, serà representada en els teatres espanyols de la mà de CRIT companyia de teatre.

Escrita pel dramaturg i catedràtic de Història de la Ciència Robert Marc Friedman, l’obra recupera el llegat de Meitner a través de la complexa trama que va protagonitzar amb el seu gran amic Otto Hahn i amb el seu col·lega Manne Siegbahn.  

Els nostres objectius

Una obra de teatre, unes jornades de ciència i gènere, un concurs de ciència i art, vídeos en xarxes socials i material didàctic per donar visibilitat a les dones en ciència. Amb la finalitat d’acostar les científiques del pasat i del present en Física Nuclear i de Partícules a tots els públics, promoure la igualtat social i la cultura científica, fomentar vocacions científiques i assenyalar les barreres legals, culturals, històriques i socials que s’han trobat les dones científiques al llarg de la història. Esperem que este projecte us enamore tant com a nosaltres.

 

Esdeveniments

Destacats

Notícies i esdeveniments